Pensionsmyndigheten

Kontor

Hyresgästanpassning

Byggherre: Fastighets AB Corallen

Pensionsmyndigheten med ca 130 medarbetare sökte ny lokal där de kunde sitta tillsammans i ett plan. Flera av myndighetens övriga kontor i landet är inrymda i tidigare industrifastigheter, en karaktär som även återfinns i Kv Bagaren.

Arkitektbolaget hjälpte fastighetsägaren att ta fram allt från idéskiss – och att kommunicera denna med hyresgästen – till projektering av det färdiga förslaget. Pensionsmyndighetens generaldirektör invigde det nya kontoret i april 2013.

Pensionsmyndighetens lokalbehov med stora ytor för arbetsplatser i öppet landskap, kombinerat med mötesrum, ordnades i två grupper med arbetsplatser i dagsljuset och däremellan ett myller av mötesrum med de små närmast arbetsplatserna och de större mötesrummen samt pausyta mittemellan.

Genom den 60 meter djupa lokalen finns siktlinjer och en variation mellan både stora rum med hög takhöjd och intima rum och gränder. Även dagsljuset varierar inom kontoret – från arbetsplatserna som flödar i dagsljus, mötesrummen med mer indirekt ljus och pausytan som får dagsljus från ett antal ljusbrunnar från taket.

  • Byggnadsentreprenör
    • Ottosson Bygg AB
  • byggherre
    • Fastighets AB Corallen
  • Arkitekt
    • Arkitektbolaget
  • Genom
    • Ewa Bjerler
    • Kristina Bornholm
    • Karin Hård af Segerstad
  • Ljussättning
    • Tindra Design AB
  • färdigställt
    • 2013