Villa S

Villa

Villa

Byggherre: Privat

Villa S ligger på en klassisk sjötomt: långsträckt sluttande ner till stranden och med höga inramande träd. Beställaren ville inte bygga huset nära vattnet, vilket till en början tycktes vara den mest naturliga placeringen. Istället förlades huset så långt bort från stranden som möjligt, vid infartsvägen, för att bevara så mycket som möjligt av den vackra öppna naturtomten.

Husets planlösning medger öppna rum, med utblickar mot skog och sjö, men även slutna rum, fria från insyn. Detta präglar även exteriören: stora öppna glasytor i kontrast mot täta omslutande väggpartier.

Naturliga material så som obehandlat trä, rå betong och tegel förankrar huset på naturtomten.

  • beställare
    • privat
  • arkitekt
    • Arkitektbolaget
  • genom
    • Johannes Debus
    • Jonas Linderholm
  • boarea
    • ca. 280 kvm