Vi vann tävlingen om Nya Församlingshemmet i Växjö

Arkitektbolaget vann tävlingen om nya församlingshemmet i Växjö. Det nya församlingshemmet blir en tillbyggnad till det anrika Karolinerhuset intill Domkyrkan.

Karolinerhuset skall byggas ihop med det nya församlingshemmet under mark, men det skall upplevas som om det är ihopkopplat i entréplan.

Linneparken som omger Domkyrkan & Karolinerhuset letar sig in i det nya entrétorget. Med gestaltningen av detta nya uterum skapas inte bara en mötesplats för besökare & anhöriga till kyrkan utan i lika hög grad ett attraktivt offentligt rum för alla invånare & besökare i Växjö.

Fler nyheter

  • Växjö kommuns byggnadspris till Vallen

    Växjö kommuns byggnadspris 2019 gick…

    Läs mer
  • Arkitekturpris till Strandsnäckan

    För andra året i rad…

    Läs mer
  • Arkitekturpris till Domkyrkocentrum

    Medlemmarna i Sveriges Arkitekter Jönköping-Kronoberg har…

    Läs mer
  • Öländsk radby tar form i Halltorp

    Mitt på Öland, vid Halltorp…

    Läs mer